Ouăle de prepeliță și beneficiile lor

ouă de prepeliță

Considerate o delicatesă, ouăle de prepeliță sunt folosite atât crude cât și preparate, în majoritatea bucătăriilor lumii și aduc nenumărate beneficii organismului. Valoarea nutrițională a ouălor de prepeliță este de patru ori mai mare decât cea a ouălor de găină. Ouăle de prepeliță sunt recomandate in cure pentru menținerea stării de sănătate în parametri buni.

Neavând contraindicații, ouăle de prepeliță pot fi folosite în cure, oricând, revitalizând organismul, fiind recomandate inclusiv după intervenții chirurgicale, după naștere, sau oricând este necesară îmbunătățirea stării generale a organismului.

Ouăle de prepeliță îmbunătățesc funcționarea inimii și a întreg sistemului cardiovascular, scad nivelul colesterolului și reglează funcționarea sistemului gastric. Tot cu ajutorul măruntelor bunătăți, se pot trata problemele renale, bolile ficatului dar și unele alergii.

Diabeticii pot consuma cu încredere ouă de prepeliță, acestea având proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge. Efectele pozitive asupra creierului, recomandă ouăle de prepeliță celor care doresc să întârzie procesul de îmbătrânire.

În general, curele cu ouă de prepeliță se țin timp de 20 de zile, administrându-se câte două ouă pe zi. Această cură poate fi ținută atât de copii cât și de adulți. Adulții pot ține cură și timp de 50 de zile. Ouăle se administrează dimineața, înainte de micul dejun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *